Zvočna kopel z jogo

Vabljeni na zvočno kopel, jogo in poglobljeno sproščanje. Dogodek bo vodila Iva Marovt.

SOBOTA, 20. 7. 2024

17.30 - 19.00

OPIS DOGODKA:

Najprej bomo z nekaj nežnimi jogijskimi asanami odprli telo, ga premigali in raztegnili ter prebudili. Sledile bodo kratke, enostavne dihalne vaje (pranayama). 
Drugi, osrednji del prakse bomo nadaljevali leže na svojih blazinah. Najprej bomo skozi vodeno sproščanje sprostili fizično in mentalno telo, sledila bo vodena vizualizacija s katero bomo uravnavali naših 7 glavnih energijskih centrov (čaker). Za še globje delovanje in večji učinek bomo sproščanje zaključili z zvočno kopeljo s sedmimi tibetanskimi zvočnimi posodami, ki s svojimi močnimi vibracijami in prvinskim zvokom še dodatno pripomorejo k umirjanju živčnega sistema. Sedem posod različnih velikosti oddaja različne vibracije in vsaka je usklajena z vibracijo energetskega centra oz. čakre. 
 
Učinki takšne vadbe so:
  • Umiritev živčnega sistema,
  • umiritev srčnega utripa in krvnega tlaka,
  • izboljšanje pretoka energije v nadijih in čakrah,
  • globoka mentalna in čustvena sprostitev ter odpravljanje blokad,
  • zmanjšanje nivoja stresa, jeze, depresije in anksioznih stanj,
  • izkušnje globoke sproščenosti in zadovoljstva.
 
Tovrsta praksa je primerna za vse, ne glede na predznanje, joga bo primerna tudi za začetnike.  Zvočna terapija se odsvetuje nosečnicam ter osebam s kakršnimi koli kovinskimi vsadki in srčnimi spodbujevalniki (zaradi vibracij). 

S seboj prinesite:
  • joga blazino in
  • odejo v kolikor vam je hitro hladno ter
  • manjši vzglavnik. 
Oblečite se v lahka in udobna oblačila s čim manj kovinskimi dodatki. Priporočljivo je, da 2 uri pred prakso ne jeste težke hrane. Na dogodek pridite nekoliko prej, da se v miru pripravite.
 
Prijava na dogodek na spodnji povezavi.

DOGODEK BO IZVAJALA

IVA MAROVT

Iva je po formalni izobrazbi sociologinja, z jogo pa se aktivno ukvarja zadnjih 7 let. Izobraževanje za učiteljico joge je opravljala v centru Ajurjoga v Ljubljani, kjer tudi poučuje. Poleg učenja joge v centru Ajurjoga, skrbi za vodenje centra ter izvaja invdividualne in skupinske zvočne kopeli ter vodena sproščanja in meditacije. Iva je tudi praktikantka Usui Reiki Ryoho energijskega zdravljenja ter večna raziskovalka holističnih pristopov k življenju. Svoje znanje joge dopolnjuje tudi z ajurvedskimi principi zdravega in uravnoteženega življenja. Iva pravi, da želi, da v jogijskih praksah najdete prav to, kar je našla sama – več miru v srcu, jasnejše misli od katerih se znate tudi distancirat, manj stresa, več sočutja in veeeeeliko hvaležnosti.